Åsmund Feidje, født 5. juni 1948

SDC10472_2.jpg

Etter 7 års violinstudier i barndommen startet han den eksperimentelle norske rock-gruppa RAIN i 1967. Denne gruppa ble i 1969 engasjert av Nationaltheatret for å medvirke i pop-musikalen "Din egen vri". Åsmund har siden i all hovedsak arbeidet med teatermusikk, både alene og i samarbeid med de øvrige RAIN-medlemmene.

I 1971/72 spilte han el-bass og el-violin i Terje Rypdal Ensemble. I tillegg besto bandet av Terje Rypdal, gitar, Brynjulf Blix el-piano, Jon Christensen, trommer og Inger Lise Rypdal, vokal.

 

1979-84 var han musiker og komponist i samtidsensemblet Octoband sammen med Guttorm Kittelsen, Kjell Samkopf og Rob Waring.

Åsmund medvirket i tallrike og varierte oppsetninger som musiker på Nationaltheatret, oppgaver som ga ham erfaring innenfor mange typer musikk.  Han  måtte også lære seg å beherske nye instrumenter, bl.a. banjo, mandolin, indisk sitar, flamenco-gitar med flere. Selvfølgelig ikke virtuost, men tilstrekkelig til å skape troverdighet! Ble fast ansatt som musiker ved teatret i 1973.

 

Siden slutten av 1970-tallet har Åsmund arbeidet mer og mer som komponist, og i 1989/90 tok han et friår for å studere i Salzburg med den polske samtidskomponisten Bogusław Schaeffer, professor i komposisjon ved Mozarteum. Etter dette har han skrevet noe kammermusikk for solister og diverse ensembler, denne musikken er blitt innspilt på LAWOclassics med fremragende musikere. CD-utgivelse i starten av juni 2023.

 

Men han vendte snart tilbake til scenen, der han har laget musikk til mer enn 150 produksjoner, mange av dem framført over store deler av verden. Han har laget ballettmusikk for de norske, finske og islandske nasjonalballettene, vært representert på festivaler i inn- og utland, f.eks. ImPuls Dance Festival i Wien, Avignonfestivalen, San Marino-festivalen, Festspillene i Bergen, Ibsen-festivalen og flere andre. Han har laget teatermusikk for alle de store institusjonsteatrene i Norge, for Radioteatret, film og TV.

I 2002 reiste han til New Dehli sammen med koreograf Sølvi Edvardsen for å skape balletten "Beyond Borders" med ledende norske og indiske dansere. Dette var på oppdrag fra Utenriksdepartementet, for å markere 50 års norsk bistand til India.

 

For sin musikk har han mottatt Radioteatrets Blå fugl, og han har vunnet Edvardprisen to ganger.

 

Åsmund har også regissert flere serier og enkeltstykker i Radioteatret, bl.a. "Skatten på Sjørøverøya" av Robert L. Stevenson.

 

Med ungdomsserien "Den siste sønnen" av Ole Røsholdt, ble han den første vinneren av Prix Ex Aequo, den Europeiske Kringkastingsunionens pris for beste barne - og ungdomshørespill.